+31 6 248 72 442 contact@breinfijn.nl

Over Rosalie

Psycholoog

Na meer dan 13 jaar ervaring bij verschillende zorgorganisaties en een particuliere psychologenpraktijk vond ik het tijd worden om een eigen psychologenpraktijk op te starten. Eind 2017 heb ik Bureau Breinfijn opgericht.

Psycholoog in hart en nieren. Een psycholoog met een down to earth methode. 

Een praktische aanpak met concrete stappen, waarbij onder andere het vergroten van kennis over je brein en je autonoom zenuwstelsel helpen je om direct resultaat te ervaren. 

Ik ben geregistreerd als PSYCHOLOOG NIP (Nederlands Instituut voor Psychologen) en ik ben SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) geregistreerd.

Daarnaast ben ik lid van de Biofeedback Vereniging Nederland (BVN).

Mijn verhaal

Hoe het begon

Eind 2017 gooide ik het roer om. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Voor de oprichting van Bureau Breinfijn heb ik me bij laten scholen op het gebied van breinkennis, kennis van ons menselijk lichaam en ben ik opleidingen gaan doen voor neuro- en biofeedback. 

De combinatie van alle kennis, inzichten en toepassingen die ik afgelopen 13 jaar heb verzameld, gebruik ik nu om zo veel mogelijk mensen hun leven te laten leiden zoals zij wensen. Zonder gejaagdheid, angst/paniek, zonder een overprikkeld gevoel, zonder overspannenheid of burnoutklachten, zonder last in hun leven van de lichamelijke klachten die ze ervaren. 

"Volledig vastgezeten in een burn-out. Al naar een psycholoog geweest waar ik mijn verhaal kwijt kon, maar ik kwam niet echt verder. Toen ik met mijn verhaal begon heeft Rosalie mij al direct laten weten dat ik mijn verhaal mag doen, maar dat we daarna aan de slag gaan en naar de toekomst kijken. Het verleden komt dan alsnog vaak om de hoek piepen, zei ze letterlijk. We hebben concrete doelen gesteld waaraan we gingen werken, ze heeft een analyse gedaan met neuro- en biofeedback om te kijken hoe mijn lichaam reageerde op de stress en ook herstelde van de stress. Wat een inzichten! Ik zit veel rustiger in mijn vel, voel me ‘in balans’ (al zegt Rosalie dat niemand dat volledig kan zijn). Toch voelt het zo, en heb ik met moeilijke situaties leren omgaan. Hoewel ik eerder wilde stoppen met mijn baan, haal ik er nu weer volop plezier uit en heb ik doelen voor mezelf gesteld ook op prive gebied. "

Vera van Loon

"Eigenlijk sinds ik Pfeiffer heb gehad, heb ik al last van een soort van roesje, een waas in mijn hoofd. Het is net of ik in de wolken zit ofzo. In mijn EEG kwam eruit dat er 1 hersengolf hoger was dan zou moeten zijn. Ik ben 5x bij Rosalie geweest en het roesje is helemaal weg. Ik zou iedereen willen adviseren om het gewoon te proberen. Ik stond er een beetje sceptisch tegenover, maar een collega raadde me dit aan. En ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om het te proberen. Het is zo fijn om de dag door te komen zonder dat je een moe gevoel in je hoofd hebt hangen."

Corinne

"Na 1,5 jaar lang van alles te hebben geprobeerd ook neuro- en biofeedback gevolgd. Ik voel me ontspannen, mijn gedachten zijn minder aanwezig, lijkt wel of er een soort van continu alert zijn weg is. En daarbij ook mijn zoemende geluid. Af en toe word ik er nog mee wakker. Maar ik kan er nu mee omgaan, het stoort me niet meer."

Anoniem

hoe werk ik

Pakket op maat

Ik help altijd met een pakket op maat. Ik gebruik regelmatig neuro- en biofeedback om lichamelijke klachten te overwinnen. Vooral samen met coaching maakt dit een heel krachtige manier om oude patronen te doorbreken en het doel te bereiken. Maar zoals pakket op maat het al zegt, ook mindset coaching alleen gebruik ik. Of ik help je met een mijn online programma gecombineerd met persoonlijke begeleiding. 

In mijn werkwijze ga ik je de technieken leren die jou gaan helpen om te bereiken wat je wilt.

We gaan samen DOOR de muur van angst.

Ik heb namelijk zelf ervaren hoe belangrijk het is dat je lekker in je vel zit en je niet laat beperken door lichamelijke klachten. Ik heb jarenlang last gehad van een roesje in mijn hoofd en een enorm gevoel van gejaagdheid. 

Het kwam in alles terug in mijn leven. Ik had nooit tijd genoeg, als ik wakker werd, moest ik al van mezelf allerlei dingen in een rap tempo achter elkaar doen. Ontbijten, snel koffie achterover slaan, tas pakken, tussendoor nog even snel stofzuigen, of even snel op mijn telefoon een afspraak regelen. Ik was continu aan het jagen. 

En toen kreeg ik kinderen, en het ging gewoon door. Ook achter mijn kinderen was ik aan het jagen. Ik had altijd te weinig tijd, ze moesten altijd opschieten van mij. 

Totdat ik het ook terugkreeg van mijn kinderen, en ik richting een overspannen gevoel ging. Toen ging de knop om. Ik besefte me dat ik wat moest gaan doen aan mijn manier van leven. 

Ik heb zelf tijdens mijn opleiding neuro- en biofeedback ook een traject gevolgd. En mijn roesje in mijn hoofd is weggetraind, en mijn gejaagdheid is een stuk minder aanwezig. Ik start de dag rustig op en wat mij persoonlijk ook helpt is een specifieke ademhalingsoefening. Zo fijn, om weer te kunnen genieten van mijn kinderen om mij heen. En aandacht te geven aan wat echt belangrijk is. 

Het is super fijn om te zien dat ik kan bijdragen aan het geluk van anderen. Ik kan klanten met een gevoel van opluchting en blijdschap een hand schudden aan het einde van onze samenwerking en ik zie ze met volle moed en positiviteit op weg om hun doelen te bereiken.

Ik krijg terug van klanten dat ze het zó waardevol vinden dat we niet alleen maar praten, maar juist ook praktische tools en inzichten krijgen zodat ze snappen wat ze aan het doen zijn. Een kijkje in het brein en de werking van het zenuwstelsel in reactie op stress is helpend om tot de kern te komen en de bron van de klachten aan te pakken. 

De ‘mind’ is ongrijpbaar voor veel mensenIk hoor van klanten terug dat ze het zo fijn vinden dat ze niet alleen verstandelijk weten wat ze kunnen doen, maar het gevoel eindelijk mee wil. Je komt zo weer uit de negatieve cirkel. 

 

Elke maand kun je kans maken op een gratis sparsessie van 30 minuten waarin we uitgebreid op jouw situatie in kunnen zoomen en ik je al concrete tools mee kan geven om aan de slag te gaan, om ook weer verstand met gevoel samen te laten gaan. 

Elke maand selecteer ik hiervoor 2 personen. Wil jij ook kans maken? Klik dan op onderstaande link en vul het formulier in. 

.

Contactgegevens

  • contact@breinfijn.nl
  • 06 248 72 442

     

    Graag een afspraak maken voor 1 op 1 sessies?